lauantai 2. heinäkuuta 2016

Mammavaatteiden uusi elämä


Sitä se oli.
Kierrätyskesäkuu.

Kirppistelin kolme viikkoa.
Myin kymmenittäin vaatteita,
pusseittain tilkkuja, 
pinoittain jämäkankaita.

Ompeluhuoneessa
korjasin kasan rikkinäisiä,
yhdistelin jämäpaloja vaatteiksi
ja tein vanhasta uutta.

Koululaisneidille päivitin kesävaatteita kierrättämällä 
omia tarpeettomia kamppeitani.
Äitiysmekon helmasta tein hameen, 
imetyspaidasta hihattoman hellevaatteen...


...aurinkoisesta tunikastani liehuhelmaisen mekon ...


... äitiyspellavahousuista resorivyötäroiset pökät...


... raskausajan farkkuhameesta henkselimekkosen...


.... ja näistä tuli ihan suosikkeja. 



Heinäkuussa ompelen jotain valkoista 
(Kiitos, HommaHuoneen haasteen!), 
jotain itselle, jotain töihin 
ja varmaan pari sohvatyynyäkin tilkkuillen. 
Saatan vaikka aloittaa niistä tilkuista. 

Toiset pitää lomaa ompelusta.
Minä ompelen, 
koska on loma.



26 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Nelli! Sinähän olet näissä ihan ammattilainen. :)

      Poista
  2. Kivoja kaikki! :) Mä aina kaappeja siivotessa jemmaan vaatteita jatkokäyttöä varten, mutta oikeasti en saa ikinä aikaiseksi niistä mitään tehtyä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On mullakin iso kassillinen niitä, joita aion jatkojalostaa. Sitä kassia pitää aina aika ajoin penkoa, jotta siitä tulee jotain tehtyä. :)

      Poista
  3. Sulla on ollut oikea teemakuukausi. Mullakin on vähän ollut, sain aika hyvin kesytettyä korjausjutut, yksi mekko siitä pinosta enää odottaa "entraamista" lisäksi sain ommeltua itselleni 4 peruspaitaa (2 kesäistä ja 2 syksyistä) kankaista, jotka on roikkuneet pitkään, ressukat aina joutuneet väistymään kiireellisempien projektien takia takavasemmalle ;). Yksi kesävaateompelu enää odottaa, koulutytön pyytämä sortsihaalari! Sen lupasin reissuun mukaan, joten valmistunee ihan pian. Ihanaa kun voi jo käsityöpuolella alkaa ajatukset kääntää syksyyn (vaikka muuten en), niihin, mitä viime syksynä jäi tekemättä ja ihan uusiinkin projekteihin :). Tuo farkkuolkainmekko on näistä tämän kertaisista ompeluistasi suosikkini. Siinä on jotakin erityisen hauskaa (olkaimet) ja suloista. Käynpä kurkkaamassa, mitä muutakin olit tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Krista! Nämä tuunaukset aina miellyttää jotenkin hirmuisesti itseäni. Siinä kun tavallaan "roskasta" saa käyttövaatetta. :)

      Poista
  4. Onpa kivoja kierrätysompeluita kaikki! Mulla on vähän sama kuin Raisalla, että jemmaan säilöön vanhoja omia vaatteita, mutta silti loppujen lopuksi ne tulee heitettyä UFFin laatikkoon tai myytyä kirpparilla eikä jatkojalostettua uudeksi vaatteeksi.

    Olipa muuten tosi mukava tavata ihan kasvotusten <3 Se tuo aina jonkinlaista lisäsyvyyttä blogien lukemiseen, kun "tuntee" blogin kirjoittajan. Mahtava juttu, että tapaaminen järjestyi!

    Mukavaa lomaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas oikeastikin mukava tavata. :) Mulla on semmonen tyyli, että ihan perusjuttuja en siirrä tuunattavien säkkiin, vaan laitan sinne vaan semmosta, jossa on jotain kivaa jujua. Semmoset perusjutut mulla jää aina tuunaamatta. Ne menevät suoraan kirppikselle. Tämän kerran tuunauksiin vaatteet löytyivät omasta vaatekaapistani, kun sitä perkasin. Eli eivät ehtineet edes tuunaussäkkiin. :)

      Poista
  5. Ihania ompeluita lomapäiviin! Vähiin käy jo :p Hienosti tuunattu nuo, farkkumekko etenkin on mainio :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi kesää on vielä jäljellä, vaikka loma lähenee loppuaan. :)

      Poista
  6. Voi miten kivoja. (: Mielekästä kierrätystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juurikin sitä. Tavallista kesävaatetta tavallisesta kesävaatteesta. :)

      Poista
  7. Oletpas sinä taas saksinut ja surrautellut siellä! 😊 Huikeita vaatteita loihtinut vanhasta. Mahtava homma! 👌

    Ja kiva, että vihdoinkin nähtiin! 😙

    VastaaPoista
  8. Kaunista ja niin järkevää! On ihan huono omatunto, kun olen ostanut taas aimokasan uusia kankaita... Samaa mieltä kanssasi: ompelu on lomaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja pöh! Älä turhaan huokaile huonoa omaatuntoa. Olen minäkin ostanut, metritolokulla. :)

      Poista
  9. Wau! Olet ollut super tehokas ja saanut aikaiseksi niin kivoja vaatteita. Kierrätysompelut ovat itselläni jääneet kovin vähäisiksi, vaikka muutamia tosi kivoja juttuja olisi mielessä. Lomallahan se onkin ihana ommella! Minä ainakin lomalla mielelläni ompelisin vähän enemmänkin, jos vaan muu perhe olisi samaa mieltä ;). No ei tosin, kivaa on koko perheen kanssa puuhata. Meillä sitä herkkua on arkena tosi vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinä olitkin ajankäytöstä kirjoittanut niin ihanasti omassa blogissasi. :)

      Poista
  10. Pakko kysyä tuliko tilaa kaappeihin, kun olet ollut noin tehokas. Mun suosikkimekkonen oli tuo aurinkoinen keltainen, se on vaan niin ihanan leveä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän se vähän väljeni, mutta ei siellä vielä liiemmin tilaa ole. ;) Ja sitä paitsi koko ajan tulee ommeltua lisää. :D

      Poista
  11. Kauniita tuotoksia:) Erityisen paljon tykkään tuosta henkselimekosta. Tuota rusettia minulta löytyy kaapista ihan koskematon pala. Ajattelin silloin aikoja sitten ommella siitä itselleni tunikan, muutta..ehkä siitä tulee kuitenkin tytölle jotain..joskus..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin rusetti oli kauan jemmassa, mutta sitten ompelin siitä imetystunikan. Nyt kun sille ei enää ole tarvetta, Neiti nappasi sen ja sanoi: "Tästä mulle jotain!" Tätä rusettivaatetta onkin tullut pidettyä paljon. :)

      Poista