perjantai 10. kesäkuuta 2016

Pakkopullakankaasta kesähaalari ja kylpyviitta



Aina ne tulevat vastaan,
kun etsin jotain ommeltavaa.
Ralliraita-joustofroteet!
Ja vielä kolmessa värissä.
Kuka ne on ostanut?
Miksi ja milloin?


Ompelun alkuaika ja yli-innostus!
Huh, silloin ne on hankittu.
"Ku halavalla saa, ni pakko ostaa."
Ei ollut ideaa käyttökohteesta.
Ei ollut silloin,
eikä ole tullut myöhemminkään.


Jemmasin vuosia.
"Aika tavaran kaupihtee."
Kaupitseeko muka,
kun eivät mene edes kirppiksellä kaupaksi?
Ei edes parilla eurolla.


Tiedän keinon.
Päätän saksia ne.
N-Y-T, nyt!
Keltaisen kesähaalariksi.
Vihreän kylpyviitaksi.
Ruskea pääsi taas kirppikselle.







Ai, että mä tykkään 
tästä Etana-haalarista ja 
tuosta Taaperosta kans, 
tottakai!

Ja Taapero tykkää
"ku tuuli menee polviin asti".







Saunan jälkeen Taapero
juoksee pitkin nurmikenttää
helmat hulmuten, 
hiippahuppu taivaita tavoitellen. 


"Mää tykkään ankkapyyhkeestä,
ku se ei tipu, vaikka mää juoksen."


Minäkin tykkään. 



*****

Haalarin kaava: Ottobre 6/2009, Mustikka, 
koko 92cm, lahkeet lyhennetty.

Kylpyviitan kaava: Oma, 
koko 90cm, 
mitat kuvissa.



*****



30 kommenttia:

  1. Tykkään! Ja ihan erityisesti tuosta viitasta, ois kyllä näppärä meidänkin pienimmällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo nimen omaan on näppärä. Pysyy pyyhe päällä. :)

      Poista
  2. Kuinka onkin noin kivat kankaat jääneet käyttämättä! Näyttää ihanan pehmeiltä :) Suloiset kuvat olet niihin aplikoinut. Minultakin löytyy kaapista noita jo vuosia marinoituneita kankaita...pitäisi laittaa ne kiertoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä olen tällä viikolla laittanut todella ison määrän kankaita ja tilkkuja kiertoon. Hyvin ovat kirppispöydässä tehneet kauppansa. :)

      Poista
  3. Ihania! Olipa kiva löytää tänne blogiisi :)

    VastaaPoista
  4. Aivan superihana tuo kylpyviitta! <3

    VastaaPoista
  5. Ihania juttuja sait ommeltua "ei niin mieluisista" kankaista <3 Noihin oikeastaan sopii tuollaiset raidalliset kankaat! Mullakin olisi pätkä ruskeaa ja muutama keltainen joustofrotee mitkä ostin mooonta vuotta sitten ja ne on jääneet kaapin perukoille pyörimään. Vaikea vaan aloittaa tekemään niistä mitään kun ne kankaana jo ällöttää :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa sinäkin niistä sun pakkopullista kylpyviittoja. Pääsevät kankaat käyttöön, muttei tarvitse käyttää "ihmisten ilmoilla". Paitsi minä tykkään tästä viitasta nyt niin paljon, että saattaisin raitojen kanssa vaikka mennäkin ihan kylille. :)

      Poista
  6. Eikö olekin aivan mahtava tunne kun saa jostain ei niin iki-ihanasta kankaasta mahtavan lopputuloksen? Se on oikeastaan palkitsevampaa kuin että saa jostain superkauniista aikaiseksi jotakin ;). Meillä myös tarvittaisiin uusia kylpyviittoja, vanhat ovat aika lyhyet, mutta tytöt haluavat käyttää niitä silti. Ovat niin käteviäkin varsinkin kesällä, kun käydään tuossa tien toisella puolen uimassa. Sinä oletkin ahkeroinut paljon, minulla näköjään monta postausta lukematta. Olen heilutellut rättiä ja pessyt ikkunoita niin ahkeraan, ollut sellainen inspis tällä viikolla niin siihenhän piti tarttua tiukasti kiinni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis on todellakin mahtava tunne, kun saa "inhokit" käyttöön ja vieläpä sellaisessa muodossa, että ne miellyttävät. Minunkin pitäisi innostua ikkunan pesusta. Tavallisesti pesen toukokuun aikana kaikki ikkunat aukoen kaikki välitkin, mutta jotenkin se tänä kesänä jäi. Lupasin itselleni, että teen sen juhannukseen mennessä. Olishan tässä vielä pari viikkoa aikaa. :)

      Poista
  7. Ps. Tuo pakkopullakangas on muuten hyvä nimitys- taidan ottaa itsekin käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otapa vaan. Keksin sen ihan itse, kun mietin otsikkoa. :D

      Poista
  8. Ihania ralliraitoja! :) Kylpyviitta on tosi kiva..

    VastaaPoista
  9. "ku tuuli menee polviin asti" - ihana! :) Hienot applikaatiot!

    Kivat käyttöasiat noista tuli. Hyvä osoitus siitä että kankaan ihanuus sinänsä ei yksin ratkaise lopputulemaa. On käynyt toisinkin päin, on ollut ihana kangas mutta valmis vaate... nojoo.

    Mutta olisin kyllä varmaan itse ostanut jos olisi kirpulla tullut noita raitoja vastaan, parilla eurolla. Harmi etten ole sinun kirpparillasi päin liikkunut! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten sanomiset on usein niin herkullisia! :)

      Joo, useammin on kyllä käynyt juurikin noin päin, että ihanasta kankaasta tulee ei-niin-ihana vaate. Se kyllä harmittaa!

      Poista
  10. Voi miten hieno loppusijoitus noille :)! Ihana pikkuinen viitassaan hulmuamassa ♥ Tiedän niin tuon tunteen, kun alkuinnossa osti semmoista, mitä ei nyt sietäisi yhtään... Pakkopullaapa hyvinkin!

    VastaaPoista
  11. Kivoja vaatteita olet saanut niistäkin pakkopullakankaista tehtyä! Applikoinnit tuovat kyllä ilmettä kankaaseen kuin kankaaseen. Tunnistan itsenikin tuosta samasta. Vuosia sitten kirjaimellisesti hamstrasin "ihania" PAKKO SAADA kankaita, jotka lojuvat edelleen kaapin perällä vailla ideaa mitä niistä ommella. Onneksi tuo hamstrausintoilu on laantunut ja järki voittanut kankaan ostamisessakin. Mutta se oli sitä alkuhuumaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaaru, kommentistasi! Itse olen nyt vajennellut taas tavaroita kirpputorille, myös kankaita. Joitakin ns. aarteitakin on tullut vastaan, jotka tuntuvat nyt melkein rumilta tai ainakin rumanvärisiltä. Onneksi en silloin pahimman retrobuuminkaan aikana maksanut niistä kovin hunajaisia summia. Enkä saanut haalittua isoja kangaspaloja. :)

      Poista
  12. Iloinen haalari ja aivan mahtava kylpyviitta! Rakastan noita hiippahuppuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hiippahuput on jotenkin niin tonttumaisen ihania. :)

      Poista
  13. Voi että, arvaappas miten kävi:D Nyt en sitten haluakaan luopua kaapin perukoilla marinoituneista joustofroteepaloista:D Kävin jo mittanauhan kanssa tutkailemassa saisko kankaista kylpyviitat meidän lapsille, no yhden niistä ainakin sais:)
    Ihania ompeluksia, ja kiitokset kylpyviitta vinkistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, hauska! :D Arvaa, miten mulle kävi? Hain sen ruskeavalkoisen ralliraidan pois kirppispöydästä ja teen senkin kylpyviitaksi Isolleveljelle. Ihastuin itsekin viitan käytännöllisyyteen. :)

      Poista
  14. Onneksi pakkopullakankaat sai vielä uuden mahdollisuuden! Applikoinnit tekee niin kivasti ilmettä ja mainio haalari sekä kylpyviitta näistä tulikin! Joustofroteiset kylpyviitat on minusta ihan parhaita reissuissa, ainakin mulla oli sen verran ohutta, että kuivuu niin nopsasti ja vie vähän tilaa laukuista. Suojaakin kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on kyllä tullut käytettyä. Saunaviitta on käytössä ihan päivittäin. Ja niin mieluisa. :) Minä olen ollut yllättynyt joustofroteen imutehosta. :)

      Poista
  15. Tykkään viitasta pyyhehkeen, sellasia täytys ommella omillekkin lapsille, helppo laittaa päälle kun uimasta tulevat...kauniit aplikoinnin sulla nuissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ompelepa sinäkin jemmajoustofroteet pyyhkeiksi ja viitoiksi. Imuteho on erinomainen ja mukavan pehmeitäkin ovat. :)

      Poista