keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Helmiä, helmiä



Helmiä ja muita korutarvikkeita
pusseittain, laatikoittain, rasioittain.
Silmäilyä, sormeilua, hipelöintiä. 
Pujotelua, puristelua, solmimista.
Suunnittelua, sovittamista, ihastelua.

Olin viikonloppuna korukurssilla. 



Itselleni kahdet helmet. 

Keltaiset kevätauringot
- sulassa sovussa isot puupallot, 
pienemmät muovihelmet
ja minit metallikukat.

Ja toiset mustikkaiset
- posliiniset kukkahelmet
sinisten puuhelmien kanssa.



Kahdet helmet lahjaksi.
Värikkäälle persoonalle
energiset kelta-oranssi-ruskeat
ja käsityöntaitajalle punasävyiset helmet
maustettuna metallilankakerillä.



Lisäksi tein pinkki-mustat puuhelmet,
jotka lähtevät hyväntekeväisyyshuutokauppaan.
Huutokauppa järjestetään ensi maanantaina 15.2. Facebookissa. 
Ompeluryhmä Saumanvara järjestää Sylva-huutokaupan,
jossa kerätään rahaa syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi.
Tästä pääset huutokauppaan. (Klik)




Korukurssilla oli vain naisia.
Nuorempia ja vanhempia. 
Oma Tyttäreni oli nuorin, 
vanhimmat olivat Mummoja. 
Hiljaista puheensorinaa, 
välillä naurua 
ja taas hiljaista koruilua.



Tytär teki kolmet helmet.
Itselle värikkäät arkihelmet ja
herkät juhlahelmet sekä 
sinisävyiset lahjahelmet Eräälle Tärkeälle Ihmiselle.


Mukava viikonloppu helmien parissa.
Ensi syksynä uudestaan. 


*****

Ja pst!
Kannattaa käydä kurkkaamassa tuonne huutokauppasivulle (Klik),
vaikka ei olisi helmistä kiinnostunutkaan.
Sinne tulee monenlaisia käsitöitä 
loppuviikon aikana. 

25 kommenttia:

  1. Olipas helmeilevä postaus. ;) Kivan näköisiä teidän helmikorut. Mie oisin kyllä tuommoisena pikkutyttönä ollut tällaisesta ihan pähkinöinä. Nyt ei enää oikein helminauhat innosta mutta erilaiset helmet sinänsä ovat jotenkin kiehtovia. Se hypistely taitaa olla se juttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me olimme Tyttären kanssa kumpikin ihan pähkinöinä! :D Kurssilla pystyi tekemään myös erilaisia ketjuja, mutta me keskityimme tällä kertaa helmiin. Me, helmi-ihmiset!

      Poista
  2. Oi miten kauniita. Ihania värejä ja käytännöllisiä (sopii vaatteen kuin vaatteen kanssa). Ihanaa, että mukana tekemässä niin mummot kuin nuorisokin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja monen tyylisiä koruja viikonlopun aikana tulikin. :)

      Poista
  3. Teillähän on ollut siellä oikea helmitehdas pystyssä! Kauniita helminauhoja viikonlopun aikana syntyi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Helmitehdas on juurikin oikea sana tähän hommaan. Sinun olisi pitänyt nähdä se helmien määrä, josta sai valita itselleen ne kauneimmat. :)

      Poista
  4. Kauniita helminauhoja olette saaneet aikaiseksi! Ihastelinkin jo tuolla Facebookin puolella näitä ja nyt tulen tänne ja näen saman korun :) En ole tiennytkään, että kuulut myös tuohon Saumanvara-ryhmään! Tai ehken ole osannut vain yhdistää sinua ja blogia ;)
    Pinkkiä korua voisin vaikka huutaa itselleni, niin kaunis ja sopisi väreihini niin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulepas huutelemaan. :)
      En minäkään ole sinua "tunnistanut" Saumanvarassa. Olen ollut siellä mukana lähes ryhmän perustamisen alkuajoista. :)

      Poista
    2. Minäkin olen ollut ryhmässä sen perustamisesta lähtien. Alkuaikoina tuli useinkin esiteltyä tuotoksiani siellä, nykyisin en juuri ollenkaan. Tässä menikin pitkä pitkä aika etten juuri ommellut. Jotenkin kaiken tämän arjen pyörityksen ohella se tuntui lähes mahdottomalta. Nyt, kun nuorin on puolitoistavuotias, aikaa on taas enemmän. Jospa se taas tästä :) Rakas harrastus.

      Täytyypä käydä huutamassa :) Kaaru on lempinimeni ja siitä on kyllä helppo päätellä kuka olen niistä huutajista ;) Sen verran vähemmän käytetty nimi, ettei varmasti kovin monta samannimistä huutajaa tule olemaan vaikka mistäpä sitä ikinä tietää!

      Poista
    3. Hauskaa - saapa nähdä, keneksi sinä paljastut. :) En muista ainakaan, että sinulla olisi koskaan ollut blogissasi omaa kuvaa esillä. Tai sinä aikana, kun minä olen siellä vieraillut, niin en ainakaan muista. :) Noita magneetteja ajattelin kans pari satsia tehdä huudettavaksi, jos vain saan aikaiseksi. :)

      Poista
    4. Blogiani olen tietoisesti kirjoittanut siten, ettei henkilöllisyyteni paljastu. Se on puhtaasti oma valinta vaikka itse tykkäänkin, että blogilla on kasvot. Nyttemmin olen jopa harkinnut kuvani liittämistä sinne, joka on jo iso askel, sillä blogini alkuaikoina sellaista en olisi edes harkinnut ;) Magneetit olisivat kiva huutokohde myöskin, tee ihmeessä niitäkin, jos vain ehdit :)

      Poista
    5. Ymmärrän pointtisi. Itsekin mietin kasvottomuutta aluksi, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että käytän blogiani hyväksi jonkun verran töissänikin, niin päätin olla ihan omalla naamalla. Minäpäs huomenna teen pari satsia magneetteja. Toisen värikkään ja toisen vähän hillitymmän. :)

      Poista
    6. Tunnistitko ;) Tosin nyt kyllä viimeinkin uskaltauduin naamani näyttämään myös täällä blogimaailmassa, joten tunnistaminen käy helpommin :D

      Poista
  5. Kauniita koruja, kaikki! Korujen tekeminen on varmasti hauskaa puuhaa, tyttösi on tehnyt taitavasti työtä. Lopputulos hänenkin koruissa on niin ihanaa. Minä käytän aika vähän koruja, jotenkin vanhemmiten on laiskistunut. Ihan kun tuo helmien pään yli vetäminen kovin suurta työtä vaatisi :D. Tai lukon kiinnittäminen niskan taakse. Nuorempana vaihtelin useinkin asujen mukaan erilaisia koruja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullakaan ei kotona tule käytettyä koruja, mutta töissä käytän päivittäin. Juurikin sen mukaan tulee korut valittua, mitkä vaatteet on päällä. Otahan korut uudestaan käyttöön. Saatat innostua tekemään itsekin. ;)

      Poista
  6. Oi mikä piristävä väripläjäys! Nehän on kuin karkkeja :). Nyt löytyy helmet moneen tilanteeseen ja mukavaa, kun olette muistaneet ystäviäkin, ovat varmasti onnesta soikeina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä olen sen verran "lapsellinen", että mulle iskee tämmöset värikkäät korut. :)

      Poista
  7. Ihania koruja taas! :)
    Muistinkin sinua ja helmitöitäsi Kärkkäisellä, kun siellä oli myynnissä sellainen helmienpujottelualusta. Näin sellaisen blogissasi eka kertaa syksyisen kurssipäivän jälkeen. Näin ne pienet asiat muistuttelevat meitä toisistamme! <3

    VastaaPoista
  8. Oi kuinka kauniita koruja! Ihastuin erityisesti noihin posliinisiin kukkahelmiin:) Korujen teko on varmasti mukavaa ja rentouttavaa puuhaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin ihastuin noihin samoihin helmiin. Minusta ne ovat niin samanlaisia kuin meidän talon vanhat Arabian lautaset. :)

      Poista