sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Poikien paitoja ja parit pöksyt




Perusvaateompeluksia,
tarpeeseen,
pojille. 
Paitoja ja parit pöksyt.
Sekä pipo.












*****

Paidan kaava: Rascal Ob 4/2013, koot 128 pidennettynä ja 122cm.
Farkkujen kaava: Mock Denim Ob 4/2014, kaavasta otettu lahkeen muoto,
 taskut ja nauhakuja jätetty pois.
Farkut on kierrätetty omista rispaantuneista. 
Mustien collegehousujen kaava: Star Man Ob 6/2014
Pipo: summassa saksittu. 

38 kommenttia:

  1. Kivoja paitoja! Tuota polkupyörä kangasta tilasin minäkin, harmaana tosin. Tuo muurahaiskangas sopii kyllä niin hyvin tuon ikäisille pojille! Itselläni jos olisi tuosta kankaasta tehty vaate yllä, saattaisi ihan hiukan ruveta kutittamaan :D kammoan niin kovin muurahaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) En minäkään saattaisi laittaa muurahaispaitaa päälle, mutta meidän Eskarilainen on niin luonnon lapsi, että kaikki eläimet on hänen kavereitaan. Ötököillekin löytyy paikka hänen sydämestään. Tein paidan ja pipon lisäksi tästä "kusiaiskalsaritkin". Ihan suosikit! :)

      Poista
  2. Aivan ihana tuo muurahaiskuosi ja ihana nimi kalsareilla! :)
    Mukavan näköisiä perusvaatteita, poikamaisia kuoseja.
    Olet taas ahkeroinut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisu! Eskaripoika kans ihastui noihin murkkuihin. Samoin tuo karttakangas olisi kelvannut molemmille. :)

      Poista
  3. Kivoja poikavaatteita! Mulle myös juuri tulossa tuota fillarikangasta, eskarilaista poikaa varten. :)

    VastaaPoista
  4. Onpa kivoja paitoja :) mistä tuo murkkukangas mahtaa olla ostettu? Meidän poika tykkäisi varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kätsä! Taisin tilata muurahaiset Royal-Tuotteelta. :)

      Poista
  5. ihania paitoja ja kivat kuosit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suvi! Meidän vanhin alkaa olla jo siinä iässä, että ihan lapsellisimmista kankaista ei enää voi ommella. Onneksi löytyy tämmösiä vähän isompienkin poikien kivoja kuoseja.

      Poista
  6. Onpas kivoja paitoja ja mie tykkään juuri näistä perusjutuista! Muurahaisista sopii huvin pojille ja ainahan ne ötökät innostaa nuoria herroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin minäkin. Perusjuttuja on mukava ja nopea ommella ja sitten usein niistä tulee lastenkin suosikkeja, kun kuosi on mieluinen. :)

      Poista
  7. Tykkään muurahaiset-kankaasta ja noista resorien väriplokki-ideoista erityisesti :) Mukavia syksyisiä maisemia siellä teillä. Meilläkin on lehdet jo lähteneet putoamaan ja haravoida tartteis... Kyllä sitä mieluummin ompelis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sattuikin tulemaan väriplokkeja kahteen vaatteeseen. :) Minäkin tykkään, että ne antavat kivaa ilmettä.

      Joo, lehtiä kyllä nyt riittää. Meillä on pihassa valtavan kokoisia puita kymmeniä. Koivuja ja haapoja. Tuulisena päivänä pihalla velloo lehtimeri. Lapsista se on tosi hauskaa. Haravoiminen on lasten ykköspuuhaa näin syksyllä. Haravoivat iiiison kasan ja sitten sukeltelevat siinä ja tekevät lehtisadetta. Näyttää olevan vielä Esikoisellekin mieluista hommaa. Ite en niin haravoinnista välitä. Ompelisin tosiaan mieluummin. :D

      Poista
  8. Kivat kankaat olet löytänyt ja minunkin suosikki on murkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tullut aikalailla kuosikriittiseksi. Aiemmin tilailin hetken mielijohteesta, mutta nykyään pitää olla selvä visio, mitä ompelen, jos tilaan. Nämäkin kankaat pääsivät melkein heti saksien suuhun. Eivät ehtineet kauaa marinoitua. Kivat on kuosit!

      Poista
  9. Mukavan näköisiä, isojen poikien vaatteita! Meidän nuorimmainen olisi ötökkämiehenä ihan liekeissä tuosta muurahaiskankaasta, suosikkiohjelmakin on Ruohonjuuritasolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on niin mahtava, että monet lapset ovat niin kiinnostuneita luonnosta. Omat lapseni ovat menneenä kesänä haavineet perhosia, kuvanneet niitä ja selvittäneet nimen. Tunnistavat perhosia parikymmentä. Edellisenä kesänä tunnisteltiin kasveja ja sitä edellisenä syksynä sieniä. Olen ostanut heille opaskirjoja, jotka on tarkoitettu luonnossa mukana kuljetettaviksi. Niissä sivut eivät ole niin ohutta paperia, vaan sellaisia pinnoitettuja, paksumpia.

      Poista
    2. Samaa mieltä. Todella hienoa, että lapset viihtyvät ulkona ja oppivat uusia asioita. Upeita nuo sinun työsi jälleen kerran. Ihania.

      Poista
  10. Ihania vaatteita! Nuo kaikki kankaatkin näyttävät kivoilta, värit ja kuosit. Mulla pitäisi kans ommella meidän eskarilaiselle uusia vaatteita, mutta olen jäänyt ihan jumiin virkkaukseen ja paitojen kaavat odottavat kangasnipun päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sää olitkin virkannut niin herkullisia juttuja, että en ihmettele yhtään, että olet koukkuuntunut. :)

      Poista
    2. Kiitos! Sää olitkin virkannut niin herkullisia juttuja, että en ihmettele yhtään, että olet koukkuuntunut. :)

      Poista
  11. Ihania kankaita kaikki! Tuo muurahaiskangas sai jo ihon kutisemaan! Kusiaiskalsarit kuulostaa kivalta.

    VastaaPoista
  12. Minäkin tykkäsin näistä vaatteista ja kuvista. Resori-idea lähtee takuulla kokeiluun! On pitänytkin tehdä pojalle uudet farkut, ja farkkuihin jos mihin sopii hyvin yhdistää resorit eri väreistä. Kaikki resorilaatikon ylijäämäsoirot vaan hyötykäyttöön, jee! Kiitos! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kun tekee tällaisia tilkkuresoreita, niin saa aika kapeatkin resorisoirot hyödeynnettyä. :)

      Poista
  13. Samaa mieltä muiden kanssa, nämä on todella kivoja poikien vaatteita! Muurahaiskangas on hauska. Meillä ei onneksi ole haravoitavaa, lehtipuhallin puhaltaa lehdet kivikolta pois ja se pieni nurmikkoläntti saa muutamat lehdet pitää päällään (siihen ei kyllä edes taida tulla kuin muutamia kappaleita).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi joi, lehtipuhallin! Meillä sitä sais kyllä huudattaa aika monta päivää, kun tätä lääniä riittää. Haravoimme sen, minkä ehdimme. Mitä ei ehditä, se maatuu ensi keväänä uuden nurmen alle lannoitteeksi. Se ei tämmösellä luomupihalla ole niin justiinsa. :D Kivikolla ja laatoilla lehdet eivät kyllä ole kaunisteeksi eikä hyödyksi. Varmasti siihen tarkoitukseen lehtipuhallin onkin nappivalinta. Monena päivänä olen ottanut haravoinnin hyötyliikuntana. Ja lapset tykkää meillä hirmuisesti siitä hommasta, niin sitä on kiva tehdä yhdessä.

      Poista
  14. Ihan parhaita perusvaatteita. Ja pidän valtavasti noista kuoseista. Niin monenlaisia kuoseja ja vaatteita näen pikkuihmisten päällä että tällaiset "oman näköiset" saavat suun korviin. :-)

    VastaaPoista
  15. Tulin vastavierailulle, mutta olenpa tainnut tänne ennenkin jotakin kautta törmätä.. Kivoja juttuja blogi pullollaan.. :) Ihania vaatteita. Isommille pojille on niin harmittavan vähän kuoseja tarjolla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Raisa P ja tervetuloa vierailemaan vastakin. :) Oikeastaan nykyään löytyy aika paljonkin kuoseja pojille (esim. digiprinteissä), mutta suurin osa kuoseista ei ole omaan makuuni. Mutta kivoja isompien poikien kuoseja on kyllä vähän markkinoilla.

      Poista
    2. No joo, digiprinteissä kyllä löytyy pojille, jopa isommat voisivat tykätä. Mutta kun ei itse oikein tykkää niin eipä ole tullut tilattua.. Mistä tuota muurahaista ja karttakuosia saa? :)

      Poista
    3. Muurahaiset taitaa olla Royal-Tuotteelta ja Kartta Käpyseltä. :) Ei muuta kuin ostoksille, jos vielä löytyy. Joskus kesällä olen jo nuo kankaat hankkinut.

      Poista
  16. Munkin suosikkikuosini näistä on tuo muurahainen, jotenkin niin valloittava ja symppis, toisin kuin muurahaiset yleensä :). Täälläkin pitäisi ommella pojalle jotakin, olen luvannut ommella muutamat uudet housut, kun alkaa osa vanhoista käydä uhkaavan lyhyeksi. On se luonnossa puuhastelu ja ötököiden seuraaminen meidänkin lapsista mukavaa, tytöt kulkevat kesäisin välillä kukkakirja kädessä ja nyt kun rakennettiin tuo ötökköhotelli kässäkerhossa niin siitä on riittänyt kovasti mielenkiintoa. Onni, kun voi asua tällaisessa paikassa, jossa metsäkin on ihan vieressä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä, miten sitä saattaa tykätä muurahaiskankaasta, vaikka muurahaisista en tykkää yhtään. Ainakaan sisällä. Ulkonahan niitä on niin mukava seurata. Ahkeroivat alituiseen. Semmonen ötökkähotelli pitää varmaan meidän Eskarilaisenkin rakentaa ensi kesänä. :)

      Poista